Praktisk information om Madagaskar

Om det är första gången du besöker Madagaskar kan det vara bra med lite praktisk information inför din resa. Här listar vi några saker som du behöver känna till.

Pass/Visum

Svenska medborgare behöver visum för resa till Madagaskar. Detta kan beställas innan resan på https://www.visumservice.se/Visumguide/Madagaskar alternativt köpas vid inresa i landet.
Ditt pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst 6 månader efter hemresedatumet.

Vaccination

Det är mycket viktigt att du har fullgott vaccinationsskydd inför din resa till Madagaskar. Kontakta din vaccinationscentral minst en månad innan avresedatumet för att få en utvärdering av just ditt behov av vaccin. Malariaprofylax kan behövas.

Säkerhet

Även om förfållandena förbättrats gradvis på senare år så har Madagaskar ännu en ganska instabil politisk och ekonomisk situation. Landet är dock relativt säkert för turister, men vi rekommenderar att du undviker större folksamlingar, demonstrationer och vistelser i storstädernas centrum. Brottslighet i form av rån och fickstölder är relativt vanligt förekommande. Hög uppmärksamhet på allmän plats är starkt rekommenderat. Se upp med att lägga ifrån dig fina kameror, smycken, mobiltelefoner etc.

Naturförhållanden

Nederbördsmängderna varierar krafigt från östkustens regnskogar till de karga och torra områdena i den södra delen av landet. Regnperioden pågår mellan november och april. Orkansäsongen infaller mellan januari och mars och ovädren har historiskt orsakat stor förödelse i vissa fall. Följ noggrannt de lokala anvisningarna om området du vistas i drabbas av en orkan.

Reseförsäkring

Fullgod reseförsäkring är mycket viktigt vid resa till Madagaskar. Kontrollera om din hemförsäkring uppfyller kraven. Om inte måste du teckna en separat försäkring. Medtag intyg under resan.

Valuta

Ariary (MGA). Uttagsautomater accepterar de vanligaste kreditkorten såsom Visa och Mastercard. Växling från euro kan ske på lokala banker och växlingskontor. Kom ihåg att växla tillbaka till euro innan hemfärd.

Tidsskillnad

+2 timmar

Elektricitet

Landet använder samma standard på eluttagen som i Sverige.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag