Praktisk information om Laos

Det är alltid fördelaktigt att läsa på lite om resmålet innan du ger dig iväg. Här nedan listar vi praktisk information för att förbereda dig på bästa sätt inför din kommande resa till Laos.

Pass/Visum

Visum till Laos kan antingen erhållas via ambassaden i Stockholm – http://www.laoembassystockholm.gov.la/ (personligt besök eller genom att du skickar in nödvändiga dokument) alternativt vid ankomst till landet. I det senare fallet får du ett turistvisum giltigt i 30 dagar. Utöver pass skall du ha med dig två passfoton. Passet ska vara giltigt i ytterligare sex månader vid inresa i landet.

Vaccination

Besök din vaccinationsmottagning minst 4 veckor innan avresa för en individuell bedömning av vilka typer av skydd du behöver.

Säkerhet

Brottsligheten är förhållandevis låg i Laos. Stölder förekommer dock, om än i mindre omfattning. Var alltid uppmärksam i folksamlingar och bär värdesaker på ett betryggande sätt.

Naturförhållanden

Laos har överlag goda väderförhållanden och är relativt förskonat från extrema inslag. Ibland faller dock stora mängder regn som kan få vattennivåerna i floden Mekong att stiga. Följ nyhets- och väderrapporteringen noga om det regnar mycket under din vistelse.

Reseförsäkring

Det är viktigt att du har en komplett reseförsäkring vid resor till Laos. Den skall täcka sjukvårdskostnader samt förlust av bagage och andra personliga tillhörigheter.

Valuta

Kip (LAK)

Tidsskillnad

+ 6 timmar

Elektricitet

Laos har samma standard på eluttag som i Sverige. Undantag förekommer dock, så ta med en reseadapter för att vara på den säkra sidan.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag