Praktisk information om Indonesien

Här delar vi med oss av lite praktisk information som är bra att ha vid resa till Indonesien. Läs igenom detta i god tid innan avresa för att underlätta förberedelserna.

Pass/Visum

För svenska medborgare råder viseringsfrihet för turistvistelser på upp till 30 dagar. Förutsättningen för detta är att du uppvisar biljett för din hemresa eller en vidareresa till något annat land. Övriga typer av vistelser kräver visum, vilket erhålls via ambassaden: https://www.kemlu.go.id/stockholm/en/default.aspx

Vaccination

Indonesien har tropiskt klimat, vilket kräver vaccinationsskydd mot en rad olika sjukdomar. Din vaccinationsmottagning gör en personlig utvärdering och tar reda på vilka vaccin du ska ha.

Säkerhet

Indonesien bedöms överlag som ett tryggt land att besöka. Som alltid rekommenderas dock att du är vaksam på platser med mycket folk och att du undviker eventuella demonstrationer.

Naturförhållanden

Landets läge vid ekvatorn bjuder på tropiskt klimat med stora regnmängder vissa dagar, vilket kan leda till mindre översvämningar på en del håll. Håll dig alltid välinformerad om väderläget oavsett vilken tid på året du reser.
Jordskalv förekommer då landet ligger nära flera tektoniska plattgränser, men de flesta är små och ställer inte till någon materiell skada.

Reseförsäkring

Kontrollera att du innehar giltig reseförsäkring inför din resa. Ofta följer detta med din hemförsäkring.

Valuta

Rupiah (IDR)

Tidsskillnad

+6 till +8 timmar

Elektricitet

Landet har på de flesta håll samma eluttagsstandard som Sverige. Undantag finns dock, så ta gärna med dig en adapter för att vara på den säkra sidan.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag