Praktisk information om Costa Rica

Här nedan följer praktisk information om Costa Rica som är bra att läsa igenom i god tid innan avresa så att du är väl förberedd.

Pass/Visum

Som svensk medborgare behöver du inte visum för din resa till Costa Rica. Se till att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter inresedatumet. Svenska medborgare får stanna visumfritt i maximalt tre månader i följd.
Har du ett annat medborgarskap, kontrollera med Costa Ricas ambassad/konsulat vad som gäller.

Vaccination

Ditt behov av vaccination inför resa till Costa Rica beror på faktorer som längd på resan och din hälsoprofil. Besök din vaccinationsmottagning minst en månad innan planerad avresa för att få en individuell bedömning.

Säkerhet

Costa Rica tillhör de säkraste länderna i Centralamerika, men kriminaliteten är fortfarande högre här än i Europa. Våldsbrott och stölder av personliga ägodelar förekommer och du rekommenderas att iaktta sedvanlig försiktighet på allmän plats.

Naturförhållanden

Regnsäsongen infaller mellan maj till november. Landet ligger i riskzonen för såväl orkaner som tropiska stormar. Den stundtals kraftiga nederbörden kan orsaka allvarliga översvämningar och jordskred. Håll dig välinformerad om väderläget om du vistas i landet under denna period.
Costa Rica har seismologisk aktivitet och såväl mindre som större jordskalv förekommer. Landet har även flera aktiva vulkaner.
Costa Rica är ett mycket litet land men dess naturliga topologi gav det många mikroklimat… mer än 25 för att vara exakt! Kontrollera med stor omsorg hur klimatet är för årstiden i varje region du kommer att besöka. Du kan gå från ett torrt och soligt klimat till ett regnigt och kyligt på bara några kilometer!

Reseförsäkring

Se över om din hemförsäkring täcker reseskydd för hela din vistelse i Costa Rica. Om inte rekommenderar vi starkt att du tecknar en separat reseförsäkring innan avresa.

Valuta

Costaricansk colón (CRC). Amerikanska dollar (USD används också, främst i turistområden). Du kan ta ut dollar i de flesta bankomater. Växel får du dock oftast i colón.

Tidsskillnad

– 7 timmar.

Elektricitet

Eluttagen i Costa Rica är inte av samma standard som den i Sverige. Medtag adapter.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag