Utforska den uzbekiska livsstilen

En tur till Nuratabergen är en unik möjlighet att uppleva livet i en vanlig uzbekisk by. Du kommer att introduceras till den unika uzbekiska kulturen, sekellånga traditioner och den intressanta livsstilen hos invånarna. Städerna vi besöker under turen ligger relativt nära varandra, men trots detta har de alla sin unika prägel: Bukhara är rik på historia och dramatisk, islamisk arkitektur; Samarkand ger dig känslan av att vara en del av den berömda berättelsen “Tusen och en natt”; och Tasjkent får dig att häpna med breda boulevarder, gröna parker och ett pulserande nattliv.

10 dagar | 9 nätter

Tasjkent - Fergana - Khiva – Bukhara - Jurtaläger - Sentyab - Samarkand

Under denna resan kommer ni att se:

 • Tasjkent
 • Fergana
 • Khiva
 • Bukhara
 • Jurtaläger
 • Sentyab
 • Samarkand
Day 1

Khiva

Turen börjar i den antika staden Khiva - känd som ett museum under bar himmel. Vi gör en rundtur i Icahn Kala med guide och besöker den äldsta delen av staden. Vi bekantar oss med en uzbekisk familj, provar läckra uzbekiska rätter och upplever deras världsberömda gästfrihet vid lunchtid! Fri eftermiddag.
  Day 2

  Khiva - Bukhara

  Vi kör från Khiva genom Kyzyl Kum-öknen till den stora staden Bukhara. Längs vägen får du tillfälle att ta fantastiska foton av den historiska floden Amu-Darja, den största i Centralasien. Vi avnjuter vår picknicklunch i en oas mitt i Karakumöknen. Ankomst i Bukhara.
   Day 3

   Bukhara

   Aktiv dag med sightseeing i denna charmiga stad. På kvällen njuter vi av en nationell konsert med centralasiatisk musik, dans och en visning av nationella kläder. Vi besöker också en lokal familj för att uppleva den uzbekiska livsstilen.
    Day 4

    Bukhara - Jurtaläger

    Vi kör till ett jurtaläger i Kyzyl Kum-öknen. På vägen stannar vi till vid Gijduvans keramikverkstad, i staden Nurata där vi besöker en lokal moské samt vid Nuratapasset för att se hällristningar. Ankomst i jurtalägret. Middag nära lägerelden till tonerna av folkvisor. Övernattning i jurta.
     Day 5

     Jurtaläger - Sentyab

     På morgonen besöker vi sjön Aydarkul. Fri tid vid sjön. Om du vill kan du ta en kort kamelritt till den närliggande byn Dungalak. Delta i bakning av det traditionella brödet "non" och ta en kort promenad i byn för att uppleva lokalbefolkningens liv. På eftermiddagen kör vi till Ashraf, Sentyab eller Yangi Hayot och utforskar det lokala livet.
      Day 6

      Sentyab - Samarkand

      Nuratabergen bjuder på en unik möjlighet att uppleva livet i en vanlig uzbekisk by med alla dess glädjeämnen och svårigheter. Byborna lever ett enkelt liv på sina gårdar och brukar marken som deras förfäder gjort sedan århundraden tillbaka. Ta en vandringstur, rid på åsna och delta i traditionell matlagning.
       Day 7

       Samarkand

       Vi besöker torget Registan - världsberömt komplex med tre madrassa. Därefter fortsätter vi till moskén Bibi Khanum - den största moskén som någonsin byggts i Centralasien, Siyab-basaren, Zinda nekropoler, en helig plats och kyrkogård med gravar från Temureds dynasti.
        Day 8

        Samarkand - Tasjkent

        Vi utforskar Ulugbekobservatoriet – en gammal konstruktion från 1400-talet som användes för astronomi. Besök på en vingård och en mattfabrik. Vi kör till Tasjkent med stopp för en picknick med utsikt över bergen. Övriga stopp inkluderar floden Syr-Darja, en lokal fiskmarknad samt basarer vid vägkanten.
         Day 9

         Tasjkent

         Tasjkent är huvudstaden i Uzbekistan och den största staden i Centralasien. Vi besöker flera intressanta historiska platser, inklusive madrassan Barak Khan med dess vackra turkosa kupoler och intrikata kakel; Jamimoskén; Institutet Al Bukharis bibliotek, som har ett exemplar av Koranen från 600-talet. Slutligen ges tillfälle att njuta av lite ledig tid i den nya delen av staden med dess breda boulevarder och stora parker.
          Day 10

          Tasjkent

          Hemfärd.

           Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

           Cirkapris för denna resa per person:  12,170:-

           Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

           Ingår i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


           Ingår ej i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Upplev det här under din rundtur

           Tasjkent

           Fergana

           Khiva

           Bukhara

           Jurtaläger

           Sentyab

           Samarkand