Den urgamla buddhistiska kulturen

Det finns fyra städer som du bara måste uppleva i Uzbekistan, och i detta klassiska program ingår dessutom en extra stad – Termez. Staden är ett måste för dig som vill lära dig om mysterierna från den urgamla buddhistiska kulturen. Alla fem städer har sin egen unika prägel: Sjachrisabz är födelseplatsen för Tamerlane; Bukhara är rik på historia och dramatisk, islamisk arkitektur; Samarkand ger dig känslan av att vara en del av den berömda berättelsen “Tusen och en natt”; och Tasjkent får dig att häpna med breda boulevarder, gröna parker och ett pulserande nattliv.

11 dagar | 10 nätter

Tasjkent - Boysun - Termez - Derbent - Sjachrisabz - Samarkand - Bukhara

Under denna resan kommer ni att se:

 • Tasjkent
 • Boysun
 • Termez
 • Derbent
 • Sjachrisabz
 • Bukhara
 • Samarkand
Day 1

Tasjkent

Ankomst till Tasjkent - huvudstaden i Uzbekistan och den största staden i Centralasien. Vi besöker flera intressanta historiska platser, inklusive madrassan Barak Khan med dess vackra turkosa kupoler och intrikata kakel; Jamimoskén; Institutet Al Bukharis bibliotek, som har ett exemplar av Koranen från 600-talet.
  Day 2

  Tasjkent - Boysun

  Vi upplever den nyare delen av staden med dess breda boulevarder och gröna parker. Vi besöker Amir Temur-museet, Uzbekistans historiska museum och Uzbekistans konstmuseum. Efter middagen tar vi nattåget till Boysun.
   Day 3

   Boysun - Termez

   Sightseeing i Boysun – en stad som är upptagen på UNESCOs världsarvlista och en av de äldsta befolkade områdena i Centralasien. Besök Boysuns museum; marknaden, ett riktigt virrvarr av människor av olika nationaliteter; och hantverksverkstaden "Boysun Art". Vi möter bakhshi - nationella musikhelare.
    Day 4

    Termez

    Sightseeing i Termez. Vi besöker historiska museet, de arkeologiska platserna Fayaz Tepa och Karatepa samt Hakim at-Termiziys mausoleum.
     Day 5

     Termez - Derbent

     Ankomst till Derbent. Vi upplever den omgivande regionen Surchondarja - musikernas, shamanernas och den vackra naturens region.
      Day 6

      Derbent - Sjachrisabz

      Fri morgon i Derbent. Detta är ett utmärkt tillfälle att fotografera morgonvyerna över bergen. Vi kör till staden Sjachrisabz, födelseplatsen för Tamerlane. Här finns tre populära attraktioner: Ak - Saray; ruinerna av Timurpalatset; och Kuk Gumbaz - fredagsmoskén och Jahangirs mausoleum. På vägen till Sjachrisabz finns möjlighet att stanna för att ta foton av de vackra bergen i bakgrunden.
       Day 7

       Sjachrisabz - Samarkand

       Transfer till den romantiska staden Samarkand. Vi besöker Guri Emir – ett legendariskt mausoleum där Amir Temur och hela hans familj är begravd.
        Day 8

        Samarkand

        Vi besöker torget Registan - världsberömt komplex med tre madrassa. Därefter fortsätter vi till Siyab-basaren och Ulugbekobservatoriet. Prata med din guide om du är intresserad av att besöka vingården och mattfabriken.
         Day 9

         Samarkand - Bukhara

         Transfer till Bukhara med flera stopp längs vägen: Gijduvan, en by känd för traditionellt keramikhantverk; och Rabat Mallik Caravan Sarai, ett motell för handlare längs Sidenvägen. Aktiv dag med sightseeing i Bukhara. På kvällen njuter vi av en nationell konsert med centralasiatisk musik, dans och en visning av nationella kläder. Vi besöker också en lokal familj för att uppleva den uzbekiska livsstilen.
          Day 10

          Bukhara - Tasjkent

          Vi utforskar madrassa för att lära oss om dessa gamla islamiska skolor. Efter lunch besöker vi mausoleer och Bukharas lokala basar. Vi gör en kort biltur utanför staden för att besöka Sitorai Makhi Khosa. Flyg tillbaka till Tasjkent.
           Day

           Tasjkent

           Hemfärd.

            Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

            Cirkapris för denna resa per person:  14,145:-

            Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

            Ingår i resan

            Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


            Ingår ej i resan

            Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

            Upplev det här under din rundtur

            Tasjkent

            Boysun

            Termez

            Derbent

            Sjachrisabz

            Bukhara

            Samarkand