Dags att besöka Uzbekistan – Mot den gyllene dalen!

Det finns fyra städer som du bara måste uppleva i Uzbekistan, och i detta klassiska program ingår dessutom en extra stad – Fergana – med dess hisnande natur och silkesstickningstradition. Alla fem städer har sin egen unika prägel: Khiva är ett verkligt friluftsmuseum; Bukhara är rik på historia och dramatisk, islamisk arkitektur; Samarkand ger dig känslan av att vara en del av den berömda berättelsen “Tusen och en natt”; och Tasjkent får dig att häpna med breda boulevarder, gröna parker och ett pulserande nattliv.

10 dagar | 9 nätter

Tasjkent - Fergana - Khiva – Bukhara - Samarkand

Under denna resan kommer ni att se:

 • Tasjkent
 • Fergana
 • Khiva
 • Bukhara
 • Samarkand
Day 1

Tasjkent

Ankomst till Tasjkent - huvudstaden i Uzbekistan och den största staden i Centralasien. Vi besöker flera intressanta historiska platser, inklusive madrassan Barak Khan med dess vackra turkosa kupoler och intrikata kakel; Jamimoskén; Institutet Al Bukharis bibliotek, som har ett exemplar av Koranen från 600-talet. Slutligen ges tillfälle att njuta av lite ledig tid i den nya delen av staden med dess breda boulevarder och stora parker.
  Day 2

  Tasjkent – Fergana

  Vi påbörjar vår resa till Ferganadalen. Denna 4-5 timmar långa roadtrip tar oss igenom det majestätiska Kamchikpasset med ett stopp i staden Kokand, som en gång var det mäktigaste khanatet i Centralasien. Vi besöker Hudoyor Khans slott. När vi kommit fram till Fergana gör vi en rundvandring som inkluderar den gröna och rymliga parken Al-Farg'oniy, basaren Dehqon och det moderna köpcentrumet. Vid middagen njuter vi av en färgsprakande show med uzbekisk dans och musik.
   Day 3

   Fergana – Tasjkent

   Vi fortsätter vår resa genom Ferganadalen. Efter att ha besökt Ferganateatern och Ferganas regionala museum kör vi vidare till staden Margilan, som är känd för sina silkesstickningsfabriker och sitt hantverk. Vårt nästa stopp är den berömda keramiska mästaren Mr. Rustam Usmanovs hus. Mot slutet av dagen åker vi tillbaka till Tasjkent.
    Day 4

    Tasjkent – Khiva

    Flyg till Khiva. Vi gör en rundtur i Icahn Kala med guide och besöker den äldsta delen av staden. Vi bekantar oss med en uzbekisk familj, provar läckra uzbekiska rätter och upplever deras världsberömda gästfrihet vid lunchtid! Fri eftermiddag.
     Day 5

     Khiva – Bukhara

     Vi kör från Khiva genom Kyzyl Kum-öknen till den stora staden Bukhara. Längs vägen får du tillfälle att ta fantastiska foton av den historiska floden Amu-Darja, den största i Centralasien. Vi avnjuter vår picknicklunch i en oas mitt i Karakumöknen. Ankomst i Bukhara.
      Day 6

      Bukhara

      Aktiv dag med sightseeing i denna charmiga stad. På kvällen njuter vi av en nationell konsert med centralasiatisk musik, dans och en visning av nationella kläder. Vi besöker också en lokal familj för att uppleva den uzbekiska livsstilen.
       Day 7

       Bukhara – Samarkand

       Fri tid i Bukhara. Ta en avkopplande promenad bland fornlämningarna och de gamla smala gatorna. Därefter kör vi till den vackra staden Samarkand, med flera stopp längs vägen: Gijduvan - en by känd för traditionellt keramisk hantverk, och Rabat Mallik Caravan Sarai - ett motell för handlare längs Sidenvägen. Eller så kör vi genom den lilla staden Shahrisabz, med dess populära attraktioner: Ak - Saray; ruinerna av Timurs palats och Kuk Gumbaz.
        Day 8

        Samarkand

        Vi besöker torget Registan - världsberömt komplex med tre madrassa. Därefter fortsätter vi till moskén Bibi Khanum - den största moskén som någonsin byggts i Centralasien, Siyab-basaren, Zinda nekropoler, en helig plats och kyrkogård med gravar från Temureds dynasti, samt Ulugbekobservatoriet. Prata med din guide om du är intresserad av att besöka vingården och mattfabriken.
         Day 9

         Samarkand – Tasjkent

         Fri tid i Samarkand. Transfer till Tasjkent. Längs vägen njuter vi av en liten picknick med bergen som bakgrund. Övriga stopp inkluderar floden Syr-Darja, en lokal fiskmarknad samt basarer vid vägkanten. Ankomst i Tasjkent.
          Day 10

          Tasjkent

          Hemfärd.

           Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

           Cirkapris för denna resa per person:  13,840:-

           Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

           Ingår i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


           Ingår ej i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Upplev det här under din rundtur

           Tasjkent

           Fergana

           Khiva

           Bukhara

           Samarkand