Kör själv till Kruger Nationalpark

denna fascinerande tur får du möta en lång rad olika kulturer och njuta av bedårande vacker flora och fauna. Du kommer att få chansen att upptäcka de urbana kulturerna i Soweto, Panorama Route och landets flaggskepp Kruger nationalpark. Därefter kommer du att upptäcka färgglada Swaziland, det vackra bergsriket Lesotho och lära känna den stolta zulukulturen.

16 dagar | 15 nätter

Johannesburg - Lowveld - Kruger nationalpark - Swaziland - Mpumalanga - Östra Free State - Lesotho - Valley of a Thousand Hills, KwaZulu-Natal - Umhlanga

Under denna resan kommer ni att se:

 • Johannesburg
 • Lowveld
 • Kruger nationalpark
 • Swaziland
 • Mpumalanga
 • Östra Free State
 • Lesotho
 • Valley of a Thousand Hills
 • Umhlanga
Day 1

Johannesburg

Ankomst till Johannesburg. Om tid medges kan du börja utforska staden på egen hand genom att till exempel ta en tur på någon av ’hop on hop off’-sightseeingbussarna.
  Day 2

  Johannesburg

  Vi besöker Soweto - världens mest kända township och ett viktigt monument till apartheid. Dagen inkluderar bland annat besök på Nelson Mandela & Hector Pietersen Museums och en cykeltur från Phomolong för att besöka ett dagcenter.
   Day 3

   Lowveld

   Du reser med hyrbil till Mpumalanga-provinsen. Längs vägen kan du göra ett trevligt lunchstopp.
    Day 4

    Kruger nationalpark

    Innan ankomst till Kruger nationalpark kommer du få chansen att utforska Panorama Route. Här väntar dig häpnadsväckande vyer, vattenfall, örnar som flyger över dig och en rik historia - helt bokstavligt - eftersom den inkluderar guldrushen.
     Day 5

     Kruger nationalpark

     Världsberömda Kruger nationalpark erbjuder en vildmarksupplevelse rankad bland de bästa i Afrika. Kruger är hem för ett imponerande antal arter av träd, fiskar, amfibier, reptiler, fåglar och däggdjur. Du hittar också mängder av arkeologiska fyndigheter som berättar om människans långa och spännande historia i området. Du kan utforska parken i din egen hyrbil eller boka en safaritur i öppet fordon med en park ranger.
      Day 6

      Swaziland

      Efter en tidig safaritur i parken är det dags att resa vidare till Swaziland. Detta lilla inlandsrike är en av resans verkliga höjdpunkter med dess varmt välkomnande befolkning, fantastiska landskap av berg och dalar, skogar och slätter; plus djurreservat som är hem för The Big Five.
       Day 7

       Swaziland

       Heldag i Swaziland. Några av de spännande aktiviteterna som erbjuds inkluderar kulturvandring i en typisk by där du får lära känna lokalbefolkningen och deras liv, besök hos en sangoma (traditionell healer), show med sibhaca sång och dans, naturvandring längs Mbuluzi River samt en guidad cykeltur.
        Day 8

        Mpumalanga

        Heldag på en typisk gård i Mpumalanga med gris- och nötdjur samt timmerproduktion där du får en intressant inblick i de dagliga aktiviteterna på gården. Du kan besöka Johnny's Ark petting zoo, promenera runt i trädgården eller gå på fågelskådningspromenader.
         Day 9

         Östra Free State

         Via berömda Northern Natal 'Battlefields' åker du vidare till natursköna Golden Gate Highlands nationalpark. Det är ett sant exempel på dramatiskt landskap, med sandstensklippor och ett fint urval av vilda djur, växter och fåglar. Du kan också besöka Basotho Cultural Village. Ditt mål för dagen är Clarens – en pittoresk småstad som bjuder på lugna såväl som äventyrliga aktiviteter, många konstgallerier, hantverksbutiker och restauranger.
          Day 10-12

          Lesotho

          Lesotho är känt för sin spektakulära natur präglad av fantastiska bergskedjor, höga toppar, ett rikt utbud av flora och fauna, kristallklara strömmar, höga vattenfall och mångsidig kultur. Det finns en rad olika aktiviteter att välja på, såsom abseiling, ponnyridning, vandring, mountainbikeåkning, bergsklättring och flugfiske.
           Day 13

           Valley of a Thousand Hills, KwaZulu-Natal

           Fördjupa dig i zulukulturen och lev som en zulu för ett dygn. Du får bland annat besöka en traditionell healer, se hur pärlbrodering går till, äta traditionell zululunch och middag, avnjuta en konsert med zulu-musik och promenera uppför ett berg för att se utsikten över den magnifika Inandadammen.
            Day 14

            Umhlanga

            Turen går vidare till Umhlanga. Fri dag med sol, bad och strandliv.
             Day 15

             Umhlanga

             Tillbringa ännu en dag på stranden eller besök kuststaden Durban där du kan ta en citytour till fots eller på cykel, eller njuta av det breda utbudet av äventyrsaktiviteter.
              Day 16

              Hemresa

              Till King Shaka Airport för hemfärd.

               Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

               Cirkapris för denna resa per person: 12,600:-

               Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

               Ingår i resan

               • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration


               Ingår ej i resan

               • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

               Upplev det här under din rundtur

               Johannesburg

               Lowveld

               Kruger nationalpark

               Swaziland

               Mpumalanga

               Östra Free State

               Lesotho

               Valley of a Thousand Hills, KwaZulu-Natal

               Umhlanga