Det bästa av Srinagar & Leh

Här kommer du att ta dig till landet av Pashmina och Sikhara i Kashmir-regionen. Du passerar genom Buddha Lehs land och upptäcker sublima kloster. Två mycket vackra och romantiska områden, kända över hela världen för sin natur och exceptionella landskap.

10 dagar | 9 nätter

Srinagar - Kargil - Uley Topko - Alchi - Leh - Nubra - Leh

Under denna resan kommer ni att se:

 • Srinagar
 • Kargil
 • Uley Topko
 • Alchi
 • Leh
 • Nubra
Day 1

Srinagar

Ankomst flygplats och incheckning på en husbåt. Du tar en tur med en sikara-båt på sjön, Dal, och besöker en lokal marknad.
  Day 2

  Srinagar

  Besök Mughal Gardens, Chashmi-e Shahi (The Royal Spring), Nishat (The Garden of Pleasure) & Shalimar Bagh (Abode of Love). Vidare Shankaracharya templet och en lokal marknad. Du övernattar i en husbåt.
   Day 3

   Srinagar

   Heldagsutflykt till Gulmarg - en vacker och populär semesterort i dalsänkan. Förutom skidåkning på vintern, finns här också en golfbana, vilket är ovanligt på denna altitud. Du kan rida ponny eller ta en linbana till Kangdori / Alpatar (ej inkluderat i priset). Sedan tillbaka till husbåt för övernattning.
    Day 4

    Srinagar - Kargil

    Idag körs du till Kargil via Sonmarg. Sonmarg ligger ca 80 km från Srinagar och ligger 2800 m ö h, vid floden Indus. Sonmarg är känt för sin vackra natur, snötäckta berg och gröna dalar. Efter ankomst till Kargil, kan du kan besöka en lokal marknad.
     Day 5

     Kargil - Uley Topko - Alchi

     Iväg tidigt, antingen till Uley Topko eller Alchi. På vägen kommer du att besöka Mulbem, en stenhuggen Buddha-staty, och Lamayuru Klostret (om det finns tillräckligt med tid). Vid ankomsten till Uley Topko, efter incheckning på hotellet, kan du sedan besöka Rizong, ett munk - och nunneklostret. Du övernattar antingen i Ulery Topko eller i Alchi.
      Day 6

      Alchi - Leh

      Du åker till Leh, på vägen besöker du Likir klostret, utsiktsplatsen vid Nimmu (Vid sammanflödet av Indus och Zanskar floderna), Gurudwara Pathar Saheb och Magnetic Hill. Vid ankomsten till Leh, har du egen tid att besöka staden.
       Day 7

       Leh

       Gör dig redo för en hel dag av kloster besök. Du börjar med Thiksey klostret. Det är bättre att besöka tidigt på morgonen för att kunna se soluppgången och böne-ceremonin. Vidare till klostret Hemis, som är ett av de största i regionen. Vid återkomsten till Leh, besöker du Shey Palatset.
        Day 8

        Leh - Nubra

        Efter frukost, åker du till Nubra-dalen via Khardung La, den högsta bilvägen i världen, på en höjd av ca 5 602 m. Besök av Diskit klostret. Efteråt, kan du utforska Diskit och Hunder-byarna eller göra en kamelsafari på sanddynerna mellan Diskit och Hunder byn. Övernattning i Nubra.
         Day 9

         Nubra - Leh

         Besök av Diskit klostret, där du har en magnifik utsikt över Nubra -dalen. Tillbaks till Leh via samma väg som du kom, genom Khardungla passet, som nu kan ses från ett annat håll. Det är det värt!
          Day 10

          Leh

          Transfer till flygplatsen och resan avslutas med ljuva minnen från Ladakh.

           Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

           Cirkapris för denna resa per person:  13,300:-

           Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

           Ingår i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Ingår ej i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Upplev det här under din rundtur

           Srinagar

           Kargil

           Uley Topko

           Leh

           Nubra