Klassiska Jordanien

En 8 dagars-tur som omfattar alla höjdpunkter i Jordanien. Upptäck Jordaniens magi!

8 dagar | 7 nätter

Amman - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman

Under denna resan kommer ni att se:

 • Amman
 • Petra
 • Wadi Rum
 • Aqaba
Day 1

Queen Alia International Airport - Amman

Ankomst till flygplatsen, där vår personal möter upp och tar er till hotellet.

Fri eftermiddag, som du kan använda till att utforska kvarteret runt hotellet. Innevånarna i Jordanien är väldigt vänliga och tillmötesgående och de flesta pratar engelska, eftersom det är landets 2:a språk.

Hotellet kan ha någon form av kvällsevenmang. Information finns på hotellet.
  Day 2

  Amman

  Efter frukost, kör vi norr om Amman mot Jerash ( Gerasa ), som ingick i Decapolis (en grekisk-romersk konfederation beståendes av tio städer), där vi besöker den bäst bevarade romerska staden i världen. Vi går in genom den storaslagna Södra Entrén för att komma in i staden Jerash. Vi kommer fram till det Ovala torget, Zeus tempel, och den södra teatern, där 3000 åhörare fick plats. Vi passerar pelargatan, marknadstorget och bostadsområdet Omayyad. Vi tar oss vidare till en katedral från 400-talet, St Theodors kyrka och Nymphaeum och norra Teatern.

  Vi fortsätter att besöka fortet al-Qala'at Rabbad i Ajloun. Denna medeltida fästning, byggdes av araberna i Ayyubid dynastin (runt 1185 f kr) som ett försvar mot korsfararna och var en gång omgiven av en sexton meter bred vallgrav med en vindbrygga.
   Day 3

   Amman - Petra

   Efter frukost, kör vi till den rosenrödastaden Petra, längs Kings 'Highway' som har varit i kontinuerlig drift under de senaste 5000 åren och anses vara en av de äldsta vägarna i världen. Vi stannar på väg vid Neboberget, som går tillbaka till Moses tid, runt 12-talet f.Kr. och tros vara platsen för profetens gravplats och från det ställe han visade det " heliga landet ". Framför kyrkan, finns en staty i brons i form av en orm på ett kors, som symboliserar när ormen lyftes upp av Moses i öknen, liksom korsfästelsen av Jesus Kristus. Vi tar oss vidare till Madaba, den berömda bysantinska mosaikens, vagga. Vi besöker den viktigaste och största av alla stadens skatter, den underbara mosaikkartan över det forntida Palestina, på golvet i den grekisk-ortodoxa kyrkan S: t George. Denna 600-tals karta, hyllas som den äldsta existerande, skapades för pilgrimer på väg till det heliga landet. Den representerade även de omgivande områden. Nilen, Jordanfloden, Lake Tiberias och Döda havet är lätta att identifiera på den här kartan. Man kan även se många viktiga städer: Betlehem, Jerusalem och Gaza, man kan klart urskilja väggar, torn, portar, gator och byggnader i den heliga staden Jerusalem, Speciellt pelarhuvudgatan eller Cardo, och den kupolformade kyrkan vid den heliga graven.

   Vi fortsätter på eftermiddagen genom den spektakulära ravinen Wadi El Mujib till Kerak, där du besöker det imponerande korsfararslottet (1142 e.Kr.). Man häpnar över nätverket av de svagt upplysta välvda rummen och korridorerna, sammanlänkade genom tunga valv och dörröppningar
    Day 4

    Petra

    Efter frukost, dedikeras dagen till att utforska den hisnande Nabatea-staden Petra, huggen ur rosenröd sandsten för omkring 2.000 år sedan och blev nyligen framröstad som en av de sju nya underverken i världen. Du börjar med att passera Obeliskkammaren och fortsätter sedan genom Siq- den ravin som leder till Petras mest imponerande monument, skattkammaren. Sedan tar du dig vidare till Fasadgatan, Teatern, Kungakamrarna, Pelaravenyn, den bysantinska kyrkan, templet, Bågporten, Qasr el-Bint Faroun.

    För de som vill utforska Petra vidare, klättra upp till det gigantiska klostret från 1: a århundradet (ungefär 1000 trappsteg)
     Day 5

     Petra - Wadi Rum

     Efter frukost, checkar vi ut och kör till ett av områdets viktigaste arkeologiska platser: den 9.000 år gamla neolitiska bosättningen Beidha och till den närliggande Siq al-Barid, ett miniatyr Petra (Little Petra) Med en egen liten Siq (ravin ), snidade gravar och monument.

     Fortsättning till Wadi Rum, ett av världens mest unika och färgstarka öken och bergslandskap och där författaren och officeren T.E Lawrence var baserad under den arabiska revolten. Ge dig ut på en två timmars resa med fyrhjulsdrivna fordon genom öknen och njut av olika klippformationer, raviner och sanddyner. Du stannar till vid Vishetens sju pelare (vy från distans), al Hsany sanddyner, al Amaleh inskriptionerna och Siq Um Tawaqi.
      Day 6

      Wadi Rum - Aqaba

      Efter frukost blir det bilfärd söderut till Aqaba, vidare till Röda havet och turistorten Aqaba för att njuta av en dag på stranden.

      Ledig tid
       Day 7

       Aqaba - Amman

       Transfer till Amman
        Day 8

        Amman - Queen Alia International Airport

        Efter frukost avfärd till Queen Alia International Airport för hemresa.

         Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

         Cirkapris för denna resa per person:  9,700:-

         Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

          

         Ingår i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration
         Ingår ej i resan
         • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

         Upplev det här under din rundtur

         Amman

         Petra

         Wadi Rum

         Aqaba