Familjeäventyr på Bali

Här får du koppla av på himmelska stränder, snorkla genom en undervattensvärld fylld av vattenlevande organismer, mingla med lokalinnevånarna på marknader och hugga in på läckra rätter på restauranger. Uppfyll dig med härlig balinesisk kultur, och traditioner i denna region av världen genom att ta del av dansföreställningar och tempelbesök. Vuxna och barn kommer att älska att lära känna det fantastiska djurlivet på Bali i fågelparker, fristäder för apor och delfinsafari.

10 dagar | 9 nätter

Denpasar - Tabanan - Ubud - Amed - Sanur - Denpasar

Under denna resan kommer ni att se:

 • Denpasar
 • Tabanan
 • Ubud
 • Amed
 • Sanur
Day 1

Denpasar - Tabanan

Ankomst Bali.

Ankomst på eftermiddagen till Ngurah Rai International Airport i Denpasar där den lokala guiden med bil möter upp vidare transfer till hotellet, runt 90 min. Efter incheckning blir det fri tid, en lokal balinesisk middag serveras på hotellet.
  Day 2

  Tabanan

  Efter frukosten hämtar guiden upp och vi tar oss till mitten av ön för en fantastisk utflykt till gården Taman Sari Buwana, specialicerad inom hållbar turism. Här får vi uppleva det lokala balinesiska livet och samtidigt stödja ett samhällsbaserad turism projekt i byn Tunjuk. Vi möter den äldre generationen i byn som visar oss hur man tillverkar de avancerade korgarna av Pandanusblad, ormbunksblad och bananblad som används som offergåvor till balinesiska tempel. Vi fortsätter vidare och lär oss mer om typiska saker man hittar i alla balinesisk hem. Vi går till de lokala risfälten som kallas Sawah. Där lär bönderna oss att plantera, transplantera eller skörda ris ( beroende på säsong ). Vi provar på att ta en tur på plog dragen av en tjur, som fortfarande används i olika delar av Indonesien, vi skapar vår egen ristomt på ett intilliggande risfält - för att få en känsla för denna typ av ansträngande arbete. Vi besöker säsongens grönsaks- och blomsterplanteringar. Passerar genom en kokosnötsodling och njuter av en nyplockad kokosnöt. Vi återvänder till hemmabasen och provar att äta ett lokalt traditionellt mellanmål, innan det är dags för att avnjuta en utsökt lunch av lokala produkter som presenteras i bananblad.

  Efter lunch, besök av det kungliga templet Mengwi, som byggdes 1634 för att fungera som familjetempel under Mengwi dynastin. Templet är en verkligt fantastisk bit av historisk arkitektur, omgiven av en vallgrav med flertal Meru helgedomar och intrikata snidade grindar. Vi återvänder till hotellet för en fri eftermiddag.
   Day 3

   Tabanan - Ubud

   Kring 08.30 hämtar guiden upp med en 4WD Jeep. Vi börjar med ett besök på Pura Sada, byggd av kungen av Mengwi på 12-talet - ett rött tegel tempel med 54 sten platser i innergården. Vi följer smala vägar som passerar balinesiska byar och risfält. I byn Tua, besöker vi en balinesisk familj. Familjen lever ett traditionellt, enkelt liv gemensam för alla små byar runtom på ön. De kommer att bjuda in på kaffe eller te och delar gärna med sig av sin kultur och besvarar gärna frågor. Deras gästfrihet kommer att lämna ett bestående minne. Vi fortsätter genom mer fantastisk natur med några offroad äventyr, stannar till när vi vill ta bilder. Nästa besök är en ekologisk gård nära sjön Bratan. Vi tar en båttur över sjön till den motsatta stranden och sedan en tur runt gården för att lära oss om odling, bearbetning och distribution av ekologiska produkter. Vi intar en utsökt lunch gjord av gårdens råvaror. Maten serveras i traditionell stil "tumpeng" - där en kon av ris är omgiven av ett urval av rätter.

   På eftermiddagen, åker vi tillbaks genom landskapet Petang. Vi stannar till på ett lokalt tempel där taket är gjort av palmfiber. Vi får en annan härlig offroad upplevelse i djungeln när vi besöker Tirta Mampeh Vattenfallet. Vi åker tillbaks till hotellet.Ta dig tid att vandra på gatorna i Ubud för att uppleva atmosfären och hantverksbutikerna som erbjuder många varor från hela ön.
    Day 4

    Ubud

    Guiden hämtar upp på hotellet och vi reser till marknaden i Ubud där vi träffar vår värd för dagen, som ska lära oss mer om exotiska frukter, grönsaker, örter och kryddor som används inom det indonesiska köket. Vi återvänder till ett traditionellt balinesiskt kök via en rundtur bland risfälten, och nu får vi möjlighet att lära oss om den balinesiska matlagningstekniken under ledning av en lokal kock. Här lär vi oss hur man förbereder klassiska balinesiska rätter, vi blir bekanta med färska örter, kryddor och andra ingredienser som gör balinesisk mat så härligt smakrik. Vi njuter av vår egenlagade lunch innan vi beger oss för att lära oss om den andliga betydelsen Hindu Pura Dalem Agung vid Sacred Monkey Forest. Detta tempel är beläget på den högsta punkten i skogen och används fortfarande för ceremonier. Guiden förklarar de arkitektoniska detaljerna i de heliga Badtemplet och kremeringstemplet.

    Vi tar oss till Pondok Pekek, ett typ av bibliotek där vi ska lära oss traditionella balinesisk aktiviteter: t.ex. balinesisk dans - för flickorna och spela Gamelan - för pojkarna - dessa aktiviteter är starkt könsfördelade i det balinesiska samhället. Vår närvaro på detta aktivitetscenter säkerställer att lokalinnevånarna får tillgång till en välbehövlig aktivitetsplats och biblioteksböcker. Inta en tidig middag innan ni njuter av en traditionell balinesisk dansföreställning i det lokala området. Det finns en mängd olika dansföreställningar. Guiden kan ge mer information.
     Day 5

     Ubud

     Det blir en tidig frukost innan vi kör i ca 90 min till forsränningsstartplatsen. Telaga Waja floden är en mer utmanande fors (klass III ), jämört med Ayung floden som inte är lika strömmande (klass II och III). Vid ankomsten välkomnas vi av raftingguider och vi tilldelas hjälm, flytväst och paddel. Guiderna har sedan en säkerhetsgenomgång och demonstrerar och förklarar paddelteknik. Vi får en " torr påse " för att skydda värdesaker och torra kläder. Då är det dags att börja paddla! (4 passagerare + 1 guide per flotte) Vi tar oss 14 kilometer längs Telaga Waja floden eller Ayung floden under cirka 2 timmar. Resan är uppdelad i två delar med en rastplats på flodstränderna halvvägs. Landskapet är en hisnande upplevelse längs floden som sträcker sig genom raviner, vattenfall till grönskande gårdar. Lokala bybor kan ses slita på sina fält, eller bara ta en paus i skuggan. När vi nått fram till vårt slutpunkt väntar oss en indonesisk lunchbuffé på en restaurang med fantastisk utsikt över floden och de omgivande bergen. Det finns det dusch och toalett. OBS! Rafting är inte lämplig för barn under 7 år

     På eftermiddagen besöker vi Bali Bird Park och lär oss om den myriad av fantastiska fåglar som återfinns i hela den indonesiska övärlden. Seneftermiddag och kvällen är fri.
      Day 6

      Ubud - Amed

      Vi börjar dagen med ett besök på Yeh Pulu templet som är mer än 900 år gammal, vi ser stenristningar med vardagsscener från denna period. Färden fortsätter genom frodiga dalar till Gunung Kawi. Vi åker ned längs terrasserade risfält och anländer till Anak Wungsu och hans fruars viloplats. Wungsu var en Raja på 11-talet och graven är omgiven av 9 Candisten skulpturer. Vi fortsätter att ta slingriga vägar till Gunung Batur, når kanten av en 12 km bred vulkankrater, med en otrolig utsikt över Balis mest aktiva vulkan Batur, som svävar på 1800 meters höjd hög och vi ser den vackra turkosgröna sjön, den största sjön på ön. Vi tar oss ned till botten och lavafälten. Vi tar en kort promenad längs den svarta lavan och guiden förklarar mer om vulkaner och tektonisk aktivitet. Vi tar oss tillbaka till bergskanten för en buffet lunch på Gunung Sari Restaurant med utsikt över Batur området.

      Vi reser till den fridfulla kuststaden Amed på den sydöstra kusten av Bali med utsikt över Agungberget. Östra delen på Bali har ett helt annan klimat jämfört med resten av Bali - torrt och stenigt. Vi anländer till Amed för en eftermiddag för egna upptäckter.
       Day 7

       Amed

       Idag är det dags för en snorklingssafari med en traditionell fiskebåt på Tulamben Reef, strax utanför kusten i Amed. Det finns ett utbud av tropiska fiskar, vackra koraller och även USAT Liberty, ett sjunket skepp som vi kan upptäcka. Vi tar oss tillbaks stranden för en fri eftermiddag.
        Day 8

        Amed - Sanur

        Behåll Ta bort
        Efter en fri morgon reser tar vi östkusten vägen till södra Bali. Äter en sen lunch, smakar en traditionell Megibung, på en bambu restaurang med utsikt över böljande fält och risterrasser. Vi åker natursköna vägar till byn Salak Sibetan och besöker ett plantage (med provsmakning av Balis berömda "ormskinn" frukt, om det är rätt säsong). Vi cyklar genom vackra landskap på eftermiddagen under ca 1 timme runt Sidemen, en lugn landsbygd med olika vävarbyar. Vi ser risterrasser och planteringar av kaffe, kryddnejlika och kakao.

        Vi fortsätter till Klungkung och besöker "Kerta Gosa", Balis kungliga högsäte på 1700-talet. Stilen på de balinesiska byggnaderna visar några av Balis mest fantastiska konstverk, målade tak i "Kamasan" stil erbjuder andliga lektioner till dem som beser dessa färgglada och intrikata illustrationer. Det finns ett litet museum med intressanta artefakter. Vi fortsätter till hotellet vid stranden i Sanur.
         Day 9

         Sanur

         Vi hämtar upp på hotellet runt 0830 för en timmes färd till Kuta beach. Vår personliga surfinstruktör tar hand om dig och briefar om säkerhet och olika tekniker. De välutbildade instruktörer kommer att introducera grunderna i surfing, din utrustning, hur man balanserar, hur man paddlar, etc.-först i en pool (15 minuter). När du har förstått grunderna i surfing, kommer instruktören ta dig till stranden för att prova några av de tekniska surfmomenten i havet. Hela sessionen varar ca 2,5 timmar tillsammans med instruktören. Vi har 2 timmar fri tid efter surfsessionen för att upptäcka Kuta området innan vi återvänder till hotellet för att fräscha upp oss till middag.
          Day 10

          Sanur - Denpasar

          Dagen är fri, innan det blir dags för transfer till Ngurah Rai internationella flygplats, för vidare transport hem.

           Vi anger inga exakta priser eftersom alla våra resor är unika och skräddarsydda

           Cirkapris för denna resa per person:  10,000:-

           Priset kan variera beroende på val av boende, säsong och valda aktiviteter

           Ingår i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Ingår ej i resan
           • Närmare information ges vid kontakt och bokning. Då denna tur endast är för inspiration

           Upplev det här under din rundtur

           Tabanan

           Ubud

           volcano Batur

           Tulamben Reef