Boende på Kuba

Casas particulares på Kuba

Kuba har inte utvecklats som andra länder inom turism eftersom landet har varit till stor del isolerat under väldigt många år. Hotell har varit ägda av staten och kan vara i dåligt skick än idag. Servicenivån kan också vara outvecklad på vissa ställen.

För att hjälpa befolkningen att kunna få delta i landets utveckling och undvika att bara större hotell- och statligt ägda kedjor tar över hela turistindustrin försöker vi hjälpa lokala initiativ och stödjer således hållbar och ekologisk turism på Kuba.

Detta gör vi genom att erbjuda rum i casas particulares. Du kan jämföra dessa med en bed & breakfast, men man blir mottagen i kubanernas hem.
Programmet du får av oss baseras på casas particulares såvida inte du föredrar andra, mer klassiska hotell.

 

Vi arbetar med en utvald lista över casas particulares som uppfyller våra kriterier;
• Litet hus
• Personligt: varmt välkomnande, bra service, personlig och tillgänglig kontaktperson
• Hygien och övrigt: privat toalett / dusch, balkong eller terrass, varje rum har luftkonditionering
• Mysigt hushåll
Du kan njuta av en autentisk kubansk miljö samtidigt som du ändå behåller din privata sfär under din vistelse.

 

Tänk på att varje casa är annorlunda, under din rundtur. En casa kan vara en villa i en förort och det andra ett gammalt kolonialt hus. Dekoration och interiör motsvarar ägarens smak och tycke – det är ju ägarens hus.

Vissa casas har ett mer professionellt tillvägagångssätt och är nästan som små vandrarhem. De hyr ut flera rum i samma byggnad och det kan finnas personal som tar hand om hushållet.

Andra casas är mer lokala, där ägarna hyr ut rum eller en del av sitt eget hus. Du kommer alltid att ha ditt eget privata badrum.
Charmen med att bo i Casas, är att varje ställe har sina unika förutsättningar och att du ofta verkligen kommer närmare lokalbefolkningen.

 

Vänligen tänk på att eftersom det här är ett väldigt annorlunda tillvägagångssätt, så kan vi bara informera om vilka casas du kommer att få bo på, efter att du har bokat, då ägarna talar om vilka rum som finns lediga, vilka tider och detta får vi veta i sista minuten. Vi kan alltså inte på förhand informera om de exakta casas vi kan boka åt er. Det blir alltid en trevlig överraskning!

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag