Boende i Vietnam

Tam Coc Garden

Långt bort från stadslivets puls finner du Tam Coc Garden inbäddat mitt i risfält. Det är en verklig juvel av gästfrihet, gastronomi och romantik, harmoniskt sammanflätad med det lokala jordbrukslivet. Fördelarna med ekoturism, kulturturism och kombinerad turism förmedlas genom arkitekturen och den grundläggande funktionen hos Tam Coc Garden.
I själva verket är Tam Coc Garden faktiskt, i överensstämmelse med den ursprungliga konstruktionen av en autentisk tonkinesisk by, omgiven av risfält, med typiska stenhus och kakeltak, bambuskogar, trädgårdar och fruktodlingar. Tam Coc Gardens alla medarbetare kommer från omgivande byar, vilket bidrar till att skapa en verkligt autentisk atmosfär. När du går uppför trappan till Tam Coc Garden kommer du att välkomnas varmt som en nära vän som kan dela speciella stunder med lokalbefolkningen i en lugn, fridfull och enkel atmosfär där komforten inte äventyras.

Mai Chau Ecolodge

Bara tre timmar med bil från Hanoi ligger Mai Chau – en helt annan värld av ren luft, orörd natur och fascinerande stamkultur. Mai Chau Ecolodge ligger i hjärtat av Mai Chau-dalen inom gångavstånd från byarna Lac och Pom Coong.
Mai Chau Ecolodge ligger på en privat kulle i byn Na Phon, den mest avskilda fristaden i Mai Chau med en fantastisk bakgrund av frodiga risfält och smaragdgröna berg som omges av moln.
Med inspiration av naturen designades lodgen för att vara en fristad av charm och lugn, vilket ger gästerna en chans att glömma det dagliga livet och njuta av det bästa Mai Chau har att erbjuda. Mai Chau Ecolodge byggdes helt av naturmaterial med halmtak, bambuinteriörer, trämöbler och utomhusdjungelduschar. Frånvaron av TV och andra nöjesfaciliteter håller denna lodge sann mot vad den står för – en plats där du kommer tillbaka till naturen.

Pu Luong Retreat

Pu Luong-regionen sträcker sig hela vägen från Mai Chau till Cuc Puong nationalpark. Regionen är ganska okänd bland de flesta turister, men det gör den inte mindre värd att besöka.
Pu Luong kan locka med fantastiska risterrasser, vacker natur, häpnadsväckande bergspass och traditionella byar med etniska minoriteter som fortfarande behåller sitt unika kulturarv och sätt att leva.
Pu Luong erbjuder många möjligheter till turister, som vandring i skogen och längs risterrassen, cykling genom naturreservatet och besök i de många autentiska små byarna.
Pu Luong är som ett eget “mikrokosmos” i norra Vietnam, med allt som en sann äventyrare kan önska sig.

Sapa – Topas Ecolodge

Sapa dalen i Vietnam har blivit ett viktigt turistmål i norra Vietnam, en naturlig utgångspunkt för de unika upplevelserna i det bergiga området, som omfattar bergskedjan Hoang Lien Son och 5 olika bergstammar, var och en färgrik, distinkt och med sina egna språk- och kulturvärden.
Några av byarna, särskilt de mer avlägsna, är fortfarande i stor utsträckning opåverkade av det moderna sättet att leva.
Det finns många unika möjligheter att uppleva gömda stigar, hisnande vyer och oförändrade kulturer och livsstilar… men utan de vanliga boendealternativen för turister.
Du kan antingen sova i lokala hus eller i tält utanför byarna. Härifrån kom idén att bygga Ecolodge. Topas Ecolodge är det enda i sitt slag i Vietnam.
Det har ett perfekt läge på två kottformade kullar, djupt in i den spektakulära Sapadalen i norra Vietnam. Topas Ecolodge bygger på hållbara principer för att säkerställa att lodgen har en minimal inverkan på omgivningen. De anställda är lokalbor och man använder lokala produkter och varor för att gynna lokalsamhället.

Hoi An Resort

Hoi An Resort & Spa ligger vid floden Thu Bon, strax innan den möter havet. Från resorten är det bara 3 km till den antika staden Hoi An och en kort busstur tar dig genom byarna och de gyllene risfälten.
Cam Thanh vattenpalmsskog ligger mycket nära resorten och är väl värt ett besök, vilket ger dig chansen att upptäcka de specifika kulturella egenskaperna hos Hoi Ans landsbygdsliv. Du kan också ta bussen till Hoi An, där du kan koppla av och njuta av den vackra floden Thu Bon som ger dig chansen att ta några minnesvärda foton.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag