Boende i Södra Indien

CHIKKANA HALLI ESTATE

Gå genom dörren till Evolve Back Chikkana Halli Estate, Coorg, och lämna en hektisk och intensiv värld bakom dig: Med de lyxiga bekvämligheter som ett modernt hotell erbjuder, blandat med den lummiga plantagekänslan, blir det ett paradis du aldrig vill lämna. Här kan du uppleva vackra naturvandringar, promenader bland teplantagen, fågelskådning och åka på cykelturer i den lokala byn. Passa på att unna dig lyxiga auyrveda behandlignar.

Carnoustie - Ayurveda & Wellness Resort

Carnoustie – Ayurveda & Wellness Resort ligger vid stranden precis vid det fascinerande Arabiska havet, 8 km från den världsberömda kanalerna “ backwaters” i Alappuzha. Detta lyxiga resort, ger dig det bästa av “God´s own country ” ett uttryck du ofta upptäcker i Kerala. Här får du en perfekt vilsam och lyxig semester.

Spice village

Spice Village ligger central mitt i Thekkady, men när du gått förbi receptionen hamnar du i en egen liten by. Bortsett från att det ser verkar som ett vanligt hotel har man här valt att ha ett nära samarbete med naturen självt och har utvecklat ett vattenreningssystem för att spara på jordens resuser. Byggt i lokala material av lokala hantverkare har Spice Village överfört traditionen till att även vara ett modernt hotell med alla bekvämligheter som behövs. Här används citrongräs för insektskontroll, egen damm för fisk och i köket används de egna ekologiska grönsakerna, frukterna och kryddorna i matlagningen, som odlas precis bredvid. Du kan själv vandra runt bland odlingarna och se hur det växer, se även de olika komposter som finns på anläggningen för att fullt ut återanvända det som moder jord har gett oss.

Marari beach Resort

Mararikulams fiskare och deras milda livsformer har inspirerat av Marari Beach Resort. Allt, från våra halmtakbungalows till underhåll av vår egendom, genomsyrar enkelhet, skönhet och harmoni som ligger bakom Malabars kultur. Natur och välbefinnande är närvarande hela tiden på Marari Beach Resort.

För naturälskare är Marari ett paradis för den stora mångfalden av djur och växter man finner här. Våra naturalister kan berätta om de komplexa ekosystemen som definierar Malabarkustens unika egenskaper. Vi har katalogiserat 97 arter av fjärilar i vår speciella fjärilsträdgård med växter som attraherar fjärilar. Vi har 350 arter av endemiska växter, 3 sorters sköldpaddor, 10 arter av grodor och cirka 80 fågelarter som du kan stöta på beroende på säsong bara på vårt hotellområde.

Du kan njuta av den milsvida stranden, läsa en bok i skuggan av palmträden en solstol, lyssna på vågorna i en av våra hängmattor och ta ett svalkande dopp i den vackra poolen.

På vårt Ayurveda center får du förslag på de rätta behandlingar just för dig och innan frukost kan du ha en yoga kurs tillsammans med vår lokala, erfarna yogalärare.

Kumarakom Lake Resort

Kumarakom Lake Resort, ligger vid den lugna stranden vid sjön Vembanad, precis bredvid de kända smaragdgröna backwaters, i ett av Keralas mest populära semesterort.

Förutom att hotellet har vunnit flera år i rad det välrenommerade priset “World Travel Award” så är hotellet onekligen en oas av  fridfullhet och charm.

Samtliga rum är lika vackert dekorerade vare sig det är rum, villor eller sviter med eget poolområde. Här finns Ayurmana, hotellets egna Ayurveda Spa, , en hälsoklubb och ett varierat kök. Här hittar du en traditionell Kerala teashop.

Efter en natt på en husbåt kan du koppla av vid vår vackra pool med utsikt över sjön, en eller två nätter, innan du fortsätter ditt äventyr i Keralas underbara värld.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag