Boende i Nicaragua

Aguas del Arenal

Beläget i bergen norr om Matagalpa, är Aguas del Arenal, ett litet hotell som erbjuder personlig service i en miljö där du känner dig som hemma. Gästerna serveras direkt av hotellets ägare och alla är tillsammans om måltider, som en stor familj.
Hotellet är en ekologisk, hållbar gård där ekologiskt kaffe odlas,  gården ligger även i ett naturreservat.
Här kan du njuta av lugn och ro, men du kan också gå en promenad runt reserven, möjligen med ägaren, som kan berätta om djungeln. Det finns också möjlighet till en besöka gårdens ekologiska kaffeplantage.

Zapatera

Zapatera-ön, som ligger söder om Granada, var ursprungligen en Nicaraguas helgedom, där präster, skulptörer och militanta indianer utbildades å olika sätt. Bevis för detta är mer än 100 statyer som finns på ön. 25 av dessa kan ses idag på San Francisco Museum i Granada.
På Zapatera Island är de kända petroglyferna (en slags hällristning) den plats där det största antalet petroglyfer i Centralamerika finns på ett ställe.
Olika arkeologiska studier säger att det varit ett astronomiskt observatorium och ett centrum för Orakel.
Det finns bungalows med privat badrum, en dubbelsäng och en våningssäng och från rummet finns en vacker utsikt över ön och Nicaragua.

Rio Indio Lodge

Lodgen ligger i lagunen Santa Lucia, nära Rio San Juan karibiska utlopp, långt från huvudvägen. Du kan bara komma till lodgen med flyg eller med speedbåt.
Här finns djungeln Indio Maiz, den största i regionen. Den är skyddad och erkänd av UNESCO som världskulturarv, eftersom det är en rik och orörd natur som kan upplevas både under dagen och på natten.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag