Boende i Iran

Atiq Traditional Hotel, Isfahan

Atiq är en traditionell iransk byggnad som byggts om till hotell och klassats som ett iranskt nationalarv, vilket du märker av direkt när du stiger in här. Liksom alla traditionella iranska hem har Atiq en Andarouni (interiör), som var de privata rummen för kvinnor och tjänare, en Birouni (exteriör), de offentliga lokalerna som mest användes av män, bostäder för tjänarna, tre Hashtis (vestibuler ) och långa korridorer. Byggnaden har oerhört vackert målat glas, subtila stuckaturer och dekoreras av Muqarnas (prydnadsvalv) samt väggmålningar.

Abbasi hotell, Isfahan

Utan tvekan är hotellets trädgård, det som utmärker detta lite större hotell, med inriktning på en överdådig iransk arkitektur och dekoration. En typ av “persisk trädgård” som är känt i hela världen. Hotellet och trädgården påminner om ”Tusen och en natts” berättelser och har smeknamnet “Världens vackraste hotell”. Restaurangen på takterrassen erbjuder en 360 graders imponerande utsikt över Esfahan. Spaavdelning hittar du även här. Bor du någon annanstans kan du komma och bara ta en kopp te och njuta av lugnet i trädgården.

Moshir Garden Hotel, Yadz

Med sina 13000 kvadratmeter är Moshir det första iranska trädgårdshotellet i traditionell arkitekturstil. Rummen är inredda med vackra gamla persiska traditionella arkitekturstilar, alla olika. Att bo här är nästan ett måste för den som är intresserad av arkitektur.

Dad Hotell

Dad Hotel ligger i hjärtat av Yazd, världens första tegelstad. Byggnaden uppfördes 1928 och blev ett hotell år 2007. En spännande kombination av modern och traditionell iransk arkitektur. Här hittar du även inomhuspool och spaavdelning.

Zandiyeh Hotel, Shiraz

Det nybyggda femstjärniga Zandiyeh Hotel ligger i hjärtat av den vackra staden Shiraz och i närheten av det välkända Zandiyeh-komplexet (för besök av citadell, moské, bad och bazaar etc). Hotellet erbjuder en unik utsikt över staden. Ett fantastiskt boende för gäster som vill ha en trevlig och bekväm vistelse med moderna faciliteter och vacker miljö.

Vill du designa din egna resa?
Beskriv kort vad du vill göra, så kommer vi med spännande förslag.
Be om ett skräddarsytt förslag